A BAKONY TERMÉSZETI KÉPE

A BAKONY TERMÉSZETI KÉPE - ÁLLANDÓ KIÁLLÍTÁS


Utazz velünk Hévíztől a Móri árokig, Pannonhalmától a Balaton partjáig terjedő bakonyi tájon!

Állandó kiállításunkban ezt a mintegy 4000 négyzetkilométeres mozaikos tájat mutatjuk be, a három legelterjedtebb erdőtípust, a benne élő jellegzetes állatokat és növényeket. Közülük több ritkaság és szigorúan védett faj is található.

Nézd meg a tölgyesek és a bükkösök rovarvilágát, a tőzegmohás úszólápot és pillants be a kiállításban elhelyezett akváriumban a bakonyi halak mindennapi életébe.

Ismerd meg a „hagyományos” madárvédelmet, a tél madáretetés fortélyait és kukkants bele a madarak fészkébe!

Tudtad, hogy a dámszarvas és a muflon betelepített fajok Magyarországon? A vadászható nagyvadakat bemutató részben az őshonos fajok (szarvas, őz, vaddisznó) mellett ezeket is megnézheted. Jelentősebb apróvadnak számít a nyúl, a fácán, a fogoly, az erdei szalonka. A falakat díszítő, esetenként százéves trófeákat a Magas-Bakony híres gímszarvasbikái viselték.

A Vöröskönyves tárlóban pedig olyan madárfajokat (sas- és sólyomfajok, baglyok, rózsás gödény, nagy póling stb.) láthatsz közelről, melyek a Bakonyból, vagy Magyarország területéről az elmúlt évtizedek során kipusztultak, illetve állományuk oly mértékben csökkent, hogy ma létükben veszélyeztetettek.


A kiállításról részletesebben ide kattintva olvashatsz