Kertbarátok ünnepe

A MTM Természettudományi Múzeuma és a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház közös programsorozata természetvédelmi témákról.

A Bakonyi Zöldkör első alkalma a Kertbarátok ünnepe kétnapos programunk lesz. A szombati napon kimondottan gyerekbarát programot állítottunk össze.
A környezettudatos nevelést nem lehet elég korán kezdeni, hiszen gyermekekben van a jövőnk.

dr. Pottondy Ákos "Ősi gyümölcsfajták napjainkban - avagy használd, mire az való!" címen tart előadást április 8-án, 18 órától a Bakonyi Zöldkör szervezésében megvalósuló "Kertbarátok ünnepén".
Az előadó jelenleg az Ürmös Porta családi gazdaság irányításával foglalkozik, de korábban 7 éven keresztül a Pannonhalmi Főapátság Gyógynövénykertjét és a hozzá tartozó természeti területek megóvását és fejlesztését irányította. Az egy hektáros Ürmös Porta épületei közösségi, oktató és feldolgozó szerepet kaptak, míg az ezeket övező területeken gyógy-, zöldség és fűszernövények kisparcellái, valamint a térség ősi gyümölcsfajtáiból összeállított kaszáló-gyümölcsöskert kerül kialakításra.
 
Dr. Pottyondy Ákos a "Kertbarátok ünnepén" a gyógynövényekről és ősi gyümölcsfajtákról, azok hasznosítási lehetőségeiről beszél majd.
2022. április 8. 18:00-tól dr. Pottyondy Ákos (Ürmös Alapítvány) előadása: Ősi gyümölcsfajták napjainkban - avagy használd, mire az való!
2022. április 9. 9:00-14:00 9:00 Gazdag Zoltán, kertész (Zöldporta Bakonybéli Környezetvédelmi Egyesület) előadása: Talajerő gazdálkodás és alternatív növényvédelem kiskertekben
10:15 Sinkovics Csenge, madarász előadása: Zöldike Stand – természetvédelem a gyermekek nyelvén
11:00-14:00 Kézműves foglalkozások
Cz. Budai Katalin – bútorfestési technikák Marton-Bőczy Boglára – ültetésjelölő-kavics festés
12:00 Közös ebéd – tavaszi fincsi szendvicskrémek a Bakonyi Finnbarátok Köre Egyesület jóvoltából
13:00 Czoma Nóra, mesemondó: Tavaszköszöntő kreatív mesejáték
13:45 Tombola A nap folyamán közös ültetésre hívjuk a gyerekeket. Nagyon köszönjük a magokat és az ültetőedényeket a Rédei Kertimag Vetőmagkereskedelmi Zrt.-nak!
 
Címkék: 
Rovat: